Muistelmia Aluevuosikokous Kolidaysta 18-20.3.2016

Kolin iltagaala (pahoittelut huono kuva)

Ensimmäinen VIRALLINEN edustusmatka takana. Ja ihka ensimmäinen puhekilpailu suoritettu. Näin jälkeenpäin voin sanoa, että kannatti! Kokemusta ja ideoita tuli roppakaupalla.

Matkani alkoi näppärästi bussilla Ouluun, josta se jatkui kimppakyydillä kamarikollegoideni kanssa. Matka sujui joutuisasti ja noin 10 tunnin  (huom! Torniosta) matkustamisen jälkeen saavuimme perille. Aurinko paistoi ja maisemat olivat jylhiä Sokos Hotel Kolin sijaitessa suoraan vaaran päällä. Ensi töikseni päätin kokeilla Kolin Relax Span. Mahtava kokemus, suosittelen!

Samalle illalle oli ensimmäinen puheenjohtaja- eli pj-kokous, joka ilmeisen odotetusti venyi myöhäiseen iltaan. Ilalla oli vielä tulojuhlat vintagehiihto-henkeen. Kovasti olin asiasta stressannut ja puoli matkalaukullista tavaraa mukaan pakannut – mutta väsähdin ja menin nukkumaan.

Seuraavana aamuna – hyvin nukutun yön jälkeen – nukuin pommiin. Pikaisen aamupalan jälkeen vuorossa olikin asiaa. DP Jenni Rajahalme veti meille alueen pressoille koulutuksen palautteenannon ja -ottamisen merkityksestä. Jennin jälkeen Toni Hinkka CxO mentorista kertoi johtajuuden, karisman ja puhetaidon merkityksestä. Itselleni parasta antia oli koulutuksen loppuosa, jossa Toni sparrasi meitä puheen rakentamisessa. Sain monta hyvää vinkkiä omaan puheeni rakentamiseen.

Iltapäivästä vuorossa oli avoi pj-kokous. Heti perään Alue D Tuki Ry:n vuosikokous. Kokousten pääasiallinen sisältö kosketti edellisen vuoden vuosikertomusta sekä tulevan vuoden toimintasuunnitelmaa ja talousarvioita. Minä ja pressakollegani saimme olla valitsemassa vuoden 2016 hallitusakatemian kokousjärjestäksi Oulun Tervaporvarit teemalla “Gansta`s paradise”. Ensi vuoden aluevaalikokouksen järjestäjäksi äänestettiin jälleen Oulun Tervaporvarit teemalla “Tervaa ja timantteja”. Aluevuosikokouksen järjestelyoikeudet menivät Siilinjärvelle teemalla “Stand up, stay up – kasvutarinasta menestykseen”.

Kokoustamisen jälkeen oli jo puhekilpailun aika. Kilpailu alkoi aiheen annolla ja esiintymisjärjestyksen arvonnalla. Kilpailijoille annettiin yhteinen aihe ja 30 minuuttia aikaa valmistautua. Aiheena oli “Suomalaisten on välttämättä kansainvälistyttävä”. Voittajaksi tuli odotetusti Minna Pikkarainen, Oulun Tervaporvareista. Aiemmin päivällä kuulin Minnalta, että hän on viime vuoden Nuori Menestyjä.

Kuulimme myös kuulumisia myös Suomen Nuorkauppakamarista; strategia työryhmän vetäjä Irene Lamberg kertoi strategia 2017-2020 työstä. Tulevassa strategiassa tullaan entistä enemmän korostamaan jäsenten menestymistä työelämässä. Irene kehotti jokaisessa kamarissa esittelemään itsensä nimen, työpaikan kuin tittelin kera. Jenni Rajahalme toi terveisiä keskusliitosta ja kannusti kaikkia jäseniä hakeutumaan keskusliittoon. Senaatilta tuli taas kannustusta ottaa senaattorit mukaan koejäsenhankintaan.

Ilta huipentui gaalaan, jossa palkittiin myös alueen menestyjät. Seuraavana päivänä oli enää paluu kotiin.

Kirjoittaja on PRES2016 Saila-Inkeri Puukko,
aluevuosikokouksen virallinen edustaja