Miten valmistautua Deeretkelle 23

Mikä on Kemin viikinkiviikoloppu?

Suosittu Kemin Viikinkiviikonloppu järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa Laitakarin saaressa. Kokoperheelle suunnatussa tapahtumassa on viikonlopun aikana käynyt yli 700 vierailijaa. Kemin viikinkiviikonloppu on vuotuinen kesätapahtuma, jonka järjestävinä tahoina toimivat paikalliset yritykset. Viikonlopun aikana saaressa on tarjolla paljon erillaista ohjelmaa, paikallisia käsityötuotteita sekä laavukahvio ruokatarjoiluineen.  Kesällä saaressa on myös vapaana laiduntavia lampaita. Laitakarin saarella on myös nähtävissä hämmästyttäviä historiallisia raunioita sillä saaressa on toiminut vuosina 1867 – 1939 Kemin ensimmäinen höyrysaha ja sen ympärillä toiminut sahayhteisö.  

Saari sijaitsee aivan kemin lähivesillä ja ainoa kuljetusmuoto saareen on veneellä. Matkustusaika saareen on noin 20min suunta. Venekuljetukset lähtevät Kemin sisäsatamasta (osoitteesta Rantabulevardi 10, 94100 Kemi) la-su välisenä aikana tasatunnein klo 10-18 välisenä aikana. Deeretken osallistumismaksu sisältää edestakaisen matkalipun.

Mitä tarvin mukaan

Koska Deeretkellä nukumme yön ulkona saaressa mukana on hyvä olla:

 • Makuupussi ja makuualusta
  (mahdollista varata myös rekisteröinnin yhteydessä 20€ lisähintaan)
 • Säänmukaista vaatetta
  (yöllä voi viiletä ja vettäkin saattaa sataa)
 • Hyvät jalkineet, jotka saavat myös likaantua
  (saaressa maasto on epätasaista ja kengänpohjat voivat likaantua vapaana laiduntavista lampaista johtuen) 
 • Omat lääke- ja hygieniatarvikkeet
 • Vesipullo, omat juotavat ja pientä purtavaa.
  (ohjelma sisältää päivällisen,  iltapalan ja aamupalan. Ruoansäilytys mahdollisuutta saaressa ei ole joten lämpimässä pilaantuvia ruokia ei sovi ottaa. Juomavesi täydennyksiä tuodaan saareen päivällä kuljetusten yhteydessä, mutta oma juomapullo on hyvä olla mukana.
 • Hyttys- ja punkkimyrkkyä
  (saaressa itikoita on ylensä vähemmän kuin mantereella, mutta Suomen luonto on Suomen luonto)

Mitä on hyvä huomioida

Saari on luonnonvaraisessa tilassa eli saareessa ei ole vesiä tai sähköä. Elektroniset laitteet on siis hyvä ladata lähtiessä tai ottaa mukaan pieni varavirtalähde. Viikonloppuna myös osa muista tapahtumanjärjestäjistä viettävät yön saarella ja voivat osallistua iltanuotioille. 

Sää voi vaihdella. Mikäli viikonlopulle sattuu todelliset hirmumyrskyt voi olla että koko viikinkiviikonloppu perutaan, jolloin järjestämme korvaavaa ohjelmaa mantereen puolella. Edellisinä vuosina tapahtuma on onnistuttu aina järjestämään lyhyistä ukonilmoista ja vesisateista huolimatta.

Perinteisten retkeilyohjeiden mukaisesti luonnossa liikuttaessa muistetaan, että kaikki mitä luontoon viedään tuodaan myös pois.

Osallistumismaksu:
Early bird 30.6. saakka  75€/hlö
Late bird 1.7. – 14.7. 90€/hlö

Ystävällisin terveisin
Projektitiimi 
Toni Junes
[email protected]
+358 45 634 7035

Juho Tuovila
[email protected]

Doris Tuohimaa
[email protected]

Anu Henttunen
[email protected]