Päiväni Presidentin kanssa!

Tuon päivän aamuna en vielä ihan tarkalleen ottaen tiennyt mistä on kyse kun olen (koe)jäsenenä nuorkauppakamarissa. Olin kyllä ollut jo yhdessä tapahtumassa, jossa grillailimme ja jopa kisailimme siitä että mikä joukkue grillaa parhaat eväät samoista raaka-aineista. Tämä kaikki hyvässä hengessä, kuten nuorkauppakamariin kuuluukin. Siitä aiheesta ei sen enempää.

Aamu lähti käyntiin omalla rauhallisella rytmillä kahvin ja parin paistetun kanamunan kera – paikallisia munia muuten. Starttasin auton aluksi kohti Mustajärveä hakemaan Liisa Koivistoa. Edessämme oli muutama pysäkki ennen kuin pääsisimme paikan päälle Kemiin.

Kemissä menimme Pursiseuran ravintolaan kahville. Siellä tapasimme Johanna Lundánin. Itseäni hieman tilanne tietenkin jännitti aluksi, mutta tunnelma rauhoittui kun saimme eteemme kupilliset kahvia ja palaset todella hyvää piirakkaa.

Tarkoituksena oli siis esitellä Johannalle Meri-Lapin Nuorkauppakamarin Kesähiihdon MM-kisoja jotka tulevat olemaan jo kolmannet kisat. Mikä on aivan mahtava saavutus. Ideana oli, että saisimme otettua Johannasta promo-kuvia tapahtumaa varten ja Liisa suorittaisi haastattelun. Johannalle iso kiitos siitä, että näytti esimerkkiä kuinka asioihin heittäydytään ottamalla haasteen vastaan. Liisa halusi myös, että tekisimme promo-kuvat ihan oikeassa kesähiihto-ympäristössä, oikeilla välineillä ja asiaankuuluvalla dopingilla. Rekvisiittana meillä oli näöstä päätellen todella vanhat puusukset sekä sauvat. Hommasimme myös ihka aitoa tervaa ja merisuolaa. Alunperin oli tarkoitus tervata sukset, mutta sehän sitten meillä unohtui siinä tohinassa. Dopingit sentään muistimme ottaa. Johanna muistuttikin naureskellen muutamaan otteeseen päivän kuluessa kuinka hän ei ole koskaan maistanut mitään niin ikävän makuista kuin raaka terva shottilasista valutettuna. Kyllähän me kaikki tiedämme miltä terva maistuu, mutta maistakaapa itse niin tiedätte mitä Johanna tarkoittaa. Itsekin voin tuohon yhtyä, koska eipä se mitään herkkua ollut, maistui  meinaan melko pitkään suussa. Onneksi sitten suorituksen jälkeen Johanna sai poksauttaa voittoshamppanjan ja sai hieman mukavamman maun suuhun. Menimme vielä takaisin ravintolaan nauttimaan kupilliset kahvia ja katselemaan minkälaisia kuvia saimme aikaan.

terva

Tästä jatkoimme autolla matkaa kohti Torniota. Siellä saisimme kuulla Johanna kansallisen presidenttimme puhetta. Meillä oli hieman ylimääräistä aikaa ennen kuin keräännyimme Ravintola Umpitunneliin, joten kävimme näyttämässä hieman nähtävyyksiä Haaparannassa sekä Torniossa. Presidenttimme siis pääsi ulkomaanreissulle, mitä hän ei välttämättä osannut odottaa.

Sen jälkeen menimme Umpitunneliin josta meille oli varattu mukavat tilat ja nautimme hyvät ruoat. Tähän väliin erityiskiitokset sekä Kemin Pursiseuran ravintolaan että Umpitunneliin. Molemmissa asianmukaista palvelua ja todella hyvät eväät. Suosittelen.

Tänne kerääntyi hieman enemmän porukkaa, kaikkihan eivät tietenkään päässeet Kemiin, koska tapahtuma oli päiväsaikaan, jolloin suurimmalla osalla työt rajoitti. Oli mukava tutustua myös muihin ihmisiin. Mukavia kaikki.

Kun olimme syöneet ja vaihtaneet kuulumiset niin itse illan päätähti pääsi ääneen. Täytyy kyllä sanoa, että oli todella hyvä puhe Johannalta. Kaikki kysymykset mitä ilmoille heitettiin Johanna todella rautaisella ammattitaidolla antoi tarkat ja ytimekkäät vastaukset. Viimeistään nyt huomasin, että kyllä oli hyvä päätös liittyä Meri-Lapin Nuorkauppakamariin. En millään malta odottaa, että pääsen osallistumaan seuraavaan tapaamiseen taikka projektiin. Tervetuloa kaikki tutustumaan toimintaamme.

Itse olen näillä näppäimillä perustamassa omaa liikettä Tornioon. Toivon, että saan yhteistyökumppaneita nuorkauppakamarin suunnalta ja voin omalla henkilökohtaisella toiminnalla sekä liikkeen puolesta auttaa Meri-Lapin seutua kehittymään sekä Suomen mukavimmaksi asuinpaikaksi että näyttämään kaikille mitä on asua ja työskennellä ’Lapin porteilla’.

Kun heinäkuun puolivälin tienoilla perustan Mustekolmio-ketjun liikkeen Tornioon ja teillä on tarvetta tulostimiinne saada mustetta, toivotan teidät suurella sydämellä sekä positiivisella asenteella tervetulleiksi tutustumaan liikkeeseeni.

Jännittää edelleen todella paljon tämä liikkeen perustaminen. Tuntemattomia polkuja tässä astelen ja tämä on ollut pitkä tie, mutta päivääkään en silti vaihtaisi pois. Sanonkin kaikille, jotka harkitsevat oman yrityksen perustamista, että rohkeasti vain!

 Lundan_Miko
Kirjoittaja: Miko Harju, koejäsenenä toukokuusta 2015 alkaen.
Olen 38­-vuotias, Ylitorniolla asustan. Syntyjään Kokkolasta, josta muutto etelän ’lämpöön’ Kirkkonummelle, jossa tuli vietettyä pitkä pätkä elämästä. Muutimme avovaimoni, Katjan, kanssa 1,5 vuotta sitten Ylitorniolle, koska halusimme elämäämme uusia haasteita. Tällä hetkellä olen aloittavana yrittäjänä kovasti työstämässä uutta Mustekolmio-­liikettäni, joka avautunee heinäkuun puolivälin tienoilla Torniossa. Harrastuksiini kuuluu vaellus, kalastus sekä metsästys. Tykkään myös puukäsitöistä, mihin vahvasti liittyy vanhojen huonekalujen pintojen uusiminen. Kävin viime vuonna suorittamassa myös Lattianpäällystäjän ammattitutkinnon Koulutus Nordissa Övertorneålla. Mahtavaa kesää kaikille sekä erityisesti nuorkauppakamarilaisille.