Terveisiä Pirkanmaalta

pirkanmaa_JCI

Tutkin eräänä sateisena iltana Pirkanmaan Nuorkauppakamarin nettisivuja, koska halusin saada selville, miten voisin saada yhteyden paikallisiin nuorkauppakamarilaisiin täällä Tampereen seudulla. Löysin heti jotain kiinnostavaa. He olivat järjestämässä reissua Vantaalle Keskusrikospoliisin tiloissa sijaitsevaan rikosmuseoon, joka ei ole yleisölle avoinna. Otin yhteyttä Pirkanmaan Nuorkauppakamarin pressaan, Mirva Kurkeen, joka on yllä olevassa kuvassa vasemmassa reunassa. Pääsin mukaan reissuun.

Keskusrikospoliisin (KRP) rakennus on kuulemani mukaan Suomen turvallisin rakennus ja meidän vierailijoiden taustatkin oli tarkistettu ennen kuin meidät päästettiin sisään. Aluksi meille esiteltiin KRP:n toimintaa heidän lakimiehensä toimesta. Sen jälkeen pääsimme itse museokierrokselle. Täytyy myöntää, että minua hieman hirvitti, kun kuulin, että siellä on esillä muun muassa rikoksissa käytettyjä ampumavälineitä ja pääkalloja!

Museokierros oli valtavan mielenkiintoinen ja jännittävä! Oppaamme oli asiantuntija työssään ja tunsi tarkoin, jokaisen esineen tarinan. Lisäksi hän oli erinomainen tarinankertoja. Meille esiteltiin esimerkiksi Suomessa 1800-luvulla käytetty mestauskirves. Mieleeni jäi myös muutamia tuoreempia rikoksia, joista olen itse lukenut lehdistä. Siellä oli niistäkin rikoksista joitain esineitä näytillä ja kuulimme hyvin mielenkiintoisia tarinoita muun muassa tekojen motiiveista. Enpä olisi uskonut, että museossa käyminen voi olla näin jännittävää!

Museokierroksen jälkeen kävimme syömässä Metropolin Nuorkauppakamarin jäsenten kanssa. Oli todella mukava tutustua uusiin, ihaniin ihmisiin. Olen hyvin iloinen, että voin osallistua myös täällä Pirkanmaalla nuorkauppakamaritoimintaan, vaikka virallisesti olenkin Meri-Lapin Nuorkauppakamarin jäsen. Pirkanmaalla on maalaisserkku-käytäntö, joka tarkoittaa, että toisen nuorkauppakamarin jäsen voi osallistua heidän kamarinsa toimintaan samalla tavalla kuin koejäsenet. Eli ei ole äänioikeutta ja jäsenmaksu on sama kuin koejäsenmaksu.

Nuorkauppapamaritoiminta on hieno harrastus! Sen kautta olen löytänyt tuttavia täältä Tampereen seudulta, josta en muuten tunne itseni lisäksi ketään.

Terveisin,
Meri-Lapin nkk:n LIO ja Pirkanmaan nkk:n maalaisserkku
Johanna Kristo