Tuulahduksia Nizzasta!

nizza1

Asustelin maaliskuun ajan Ranskan Rivieralla ja sain idean käydä tapaamassa paikallisia nuorkauppakamareita – Nizzassa niitä on kaksi, Jeune Chambre Économique Métropole Niçoise sekä JCE Nice Côte d’Azur. Minut kutsuttiin jälkimmäisen toimistolle molempien kamarien yhteiseen tapaamiseen, mistä aika pian lähdimme yhdessä satamaan ravintolaan – olihan sentään toisen kamarin pressan syntymäpäiväkin, hän oli tuonut kakunkin mukanaan!

Iltaa istuessamme ja toisiimme tutustuessa mainitsin Tampereen EC:stä ja kyselin, onkohan Nizzasta tulossa osallistujia. Yllätyin, kun lähtijöitä oli ainakin viisi! Markkinoin myös omaa kamariamme, näytin hienoja kuvia Meri-Lapista ja kysäisin, olisivatkohan kiinnostuneita alkamaan vaikka Twinning-kamariksemme. Jeune Chambre Économique Métropole Niçoise’n pressa kiinnostui ehdotuksesta ja aionkin nyt pian ottaa uudelleen yhteyttä heihin.

Muutama heistä oli osallistumassa myös JCI Challenge-hyväntekeväisyystapahtumaan Hämeenlinnassa, joten sielläkin voisi sporttailun lomassa neuvotteluja mahdollisesti jatkaa. JCI Challenge-tapahtumaa organisoi muuten Lotta Hanski, joka on asunut aiemmin Nizzassa ja ollut tämän kamarin jäsen siellä. Kuinka maailma onkaan pieni!

Tämän vuoden teemana on kansainvälisyys ja olisi kyllä hienoa, jos saisimme uuden Twinning-kamarin Ranskan Rivieralta asti. Pidetään peukut pystyssä!

INT Minna Kurttio