Uusia taitoja, kivoja kokemuksia, upeita elämyksiä?

Nuorkauppakamarissa kouluttaudutaan, kehitytään, verkostoidutaan sekä pidetään hauskaa – ja mahdollisuudet ovat avoinna aina maailman presidentiksi asti. 

Nuorkauppakamaritoiminta perustuu tekemällä oppimiseen. Laadukkaat koulutukset, rennot verkostoitumistilaisuudet,  glamouriset kokousviikonloput sekä erilaiset projektit ovat toimintamme runko.

Vuoden 2014 aikana järjestettiin Meri-Lapissa mm. esiintymistaidon, viestinnän ja projektityöskentelyn koulutuksia, Lastentapahtuma- ja Kesähiihdon MM-kisat -projektit, yritysvierailuja, kamarilounaita sekä erilaisia verkostoitumistilaisuuksia ja vapaamuotoisia illanviettoja kuten projektien karonkat, grillikauden avajaiset, after work, koko perheen ulkoilupäivä ja muuta mukavaa. Tälle vuodelle järjestetään vielä mm. Päivä Johtajana sekä Joulupuu-projektit ja vuoden kohokohta eli vuosijuhla.  Lisäksi jäsenillemme on avoinna muiden kamareiden tapahtuma- ja koulutusrepertuaari Suomen- ja maailmanlaajuisesti ja muiden kamareiden jäsenet ovat tervetulleita meidän tilaisuuksiimme.

Nuorkauppakamari antaa mahdollisuuden osallistua kiinnostaviin ja laadukkaisiin kokouksiin ja koulutuksiin ympäri maailmaa ja tutustua muiden maiden samanhenkisiin ihmisiin eli aktiivisiin nuoriin osaajiin. Lomamatkoilla voi aina olla yhteydessä paikallisiin kamarilaisiin ja saada ehkäpä majapaikan tai ainakin yhteisen puheenaiheen ja tutustua samanhenkisiin ihmisiin missä tahansa päin maailmaa. Kamarien järjestämät koulutukset ovat Suomessakin erittäin laadukkaita ja lisäksi kamarillamme on yksi ilmainen paikka lähes kaikkiin Lapin Kauppakamarin järjestämiin koulutuksiin.

Projektit valitaan jäsenistön kiinnostuksen mukaan ja jopa kansainväliset projektit ovat mahdollisia. Osallistumalla ja tekemällä opit uusia taitoja työelämää varten, luot vahvoja verkostoja ja nautit mukavasta ja erilaisesta vapaa-ajan tekemisestä. Projektin jälkeen juhlitaan loppuunvietyä projektia tietenkin karonkalla, jonka tarkoitus on palkita projektiryhmäläiset.

Hallitusviroissa opitaan hyvää hallitustyöskentelyä ja käytännön johtamista. Hallitusvirat vaihtuvat vuosittain siten, että kukin voi tehdä jokaisen hallitusviran vain kerran ja laajentaa omaa osaamistaan. Paikallisten hallitusvirkojen lisäksi on mahdollista pyrkiä alueellisiin, kansallisiin ja kansainvälisiin virkoihin aina maailman presidentiksi asti. Vuonna 2015 alue D:n aluejohtajana toimii meidän kamarimme vuoden 2014 puheenjohtaja Päivi Karkkola.

Kokous- ja koulutusviikonloput ovat kamaritoiminnan suola ja suosittelemme jokaista kamarilaista osallistumaan sellaiseen mahdollisimman pian jäsenyytensä alussa. Viikonloput alkavat yleensä perjantai-iltana iltajuhlalla ja jatkuvat lauantaina koulutusten ja/tai kokousten merkeissä, jonka jälkeen seuraa glamourinen iltajuhla kolmen ruokalajin menulla ja hilpeällä ohjelmalla. Iltaa ja verkostoitumista muiden kamareiden jäsenien kanssa saa jatkaa pikkutunneille asti ja sunnuntaina on vielä vähän ohjelmaa ennen kotimatkaa.

Kamaritoiminnassa aktiivisia tekijöitä palkitaan niin paikallisesti, alueellisesti, kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Kamarin sisäiset palkinnot jaetaan kamarin vuosijuhlassa aina vuoden lopulla. Vuonna 2013 kamarimme sai kaksi alueellista tunnustusta, kun saimme palkinnon parhaasta seuralaistoiminnasta ja lisäksi kamarimme jäsen Päivi Karkkola palkittiin parhaana aluevirkailijana.

Nuorkauppakamaritoiminta antaa juuri niin paljon kuin olet itse valmis ottamaan. Se antaa mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen, verkostoitumiseen ja vaikuttamiseen, mutta loppu on sinusta itsestäsi kiinni. Mitä sinä haluat saavuttaa?

Tutustu rekry-palstaan ja osallistu toimintaan! Tiedotamme avautuvista paikoista myös uutiskirjeissämme sekä jäsenten suljetussa Facebook-ryhmässä.