Vuoden viimeinen ideointi-ilta valmistelee vuoteen 2016

Ideointi-ilta järjestettiin 10.11 Tornion Alaraumolla ihanassa, vanhassa kyläkoulussa. Illan tarkoitus oli löytää jotain uusia tai vanhoja juttuja Meri-Lapin nuorkauppakamarille. Suunnittelin osallistujille ennakkotehtävän, jonka tarkoitus oli saada osallistujien aivonystyrät käyntiin sekä samalle aaltopituudelle. Vain yksi ennakkokysymys oli puuta heinää. Piti valita Eiffel-tornin, vapaudenpatsaan tai Rio de Janeiron Jesus-patsas ja perustella se suullisesti illassa. Kieron kysymyksen tavoite oli saada aivoihin lisää ruksutusta.

hirsilinna_kuva

Osallistujat ideoivat erittäin vapautuneessa ilmapiirissä villasukat jalassa. Negatiiviset sanat ja varsinkin sana EI oli hyvin kiellettyä tavaraa. Ideoita lenteli mutapainista kahvakuulatreeni rannalla, Ranskan KV-illan järjestämisestä vesihiihtämiseen ja purjehduskurssista tislaamiseen. Lisäksi keskusteltiin taidoista joita osallistujat halusivat kehittää. Olin erittäin tyytyväinen osallistujien avoimuuteen ja rohkeuteen kertoa mitä taitoa halusivat kehittää vuonna 2016. Eräs osallistuja haluaa kokeilla jopa strutsiratsastusta ( taisin olla minä )

Illan loputtua tuvassa tuoksui käytetyt aivot. Lopussa keskusteltiin siitä, että voisimmeko tarjota puhekoulutusta alueen yrityksille. Se voisi olla yksi projekti, jolla saataisiin kerättyä varoja toimintaamme.

Kirjoittaja ja ideointi-illan isäntä

Hallituksen2016 jäsen Markus Pellikka