Paikalliset nuoret kokeilevat, miltä tuntuu olla Päivä Johtajana

Päivä JohtajanaMeri-Lapin Nuorkauppakamari järjestää Päivä Johtajana -tempauksen jo toisen kerran ja vuonna 2014 toteutus on viikoilla 48-49. Päivä Johtajana -tempauksessa nuoret pääsevät yhdeksi päiväksi seuraamaan paikallisen johtajan tavallista työpäivää. Tempauksessa on mukana tänä vuonna johtajia eri aloilta pankinjohtajista teatterinjohtajiin. Opiskelijat ovat Lapin ammattikorkeakoulun tradenomiopiskelijoita ja toisen vuoden lukiolaisia.

Suomen Nuorkauppakamarit järjestävät Päivä johtajana -tempauksia ympäri Suomea. Projektin tarkoitus on antaa nuorelle realistinen kuva käytännön johtamisesta ja edistää nuorten kiinnostusta johtajuutta ja yrittäjyyttä kohtaan ja auttaa uravalinnassa. Johtajalle tempaus antaa pienellä vaivalla mahdollisuuden tuoda omaa yritystä, yhteisöä tai työnantajaa positiivisesti esiin.

Meri-Lapin Nuorkauppakamarin Päivä Johtajana -projektipäällikkö Riikka Juntti kertoo, että nuorille tällaiset kokemukset ovat hyvin arvokkaita. He pääsevät näkemään, mitä yrityksen tai organisaation johtaminen käytännössä on, pääsevat tutustumaan alaan ja johtajan työhön sekä saavat kontakteja työelämään. Samalla he pääsevät peilaamaan omia ajatuksiaan työelämästä sekä saavat vinkkejä ja ideoita omiin ura- ja koulutussuunnitelmiinsa. Päivällä voi olla kauaskantoisia vaikutuksia nuorten elämään, sillä se voi vaikuttaa esimerkiksi heidän koulutusvalintoihinsa. Nuoret saattavat tempauksen kautta löytää myös itselleen työpaikan, joko kesäksi tai pidemmäksikin aikaa. Tempaukseen osallistuvista tradenomiopiskelijoista osa valmistuu ensi keväänä, joten heille tämä tarjoaa loistavan mahdollisuuden pohjustaa tulevaa työpaikkaa.