Grillikauden avajaiset ja kansainvälisyysilta Kiikelin laavulla

kvilta3Perjantaina 29.4. vietimme mukavalla porukalla grillikauden avajaisia ja kansainvälisyysiltaa Kiikelin laavulla Kemissä. Kokoonnuimme Stonehengellä ja lähdimme yhdessä kävelemään kohti laavua, jonne on matkaa n. 1,6 km. Sää oli melko lämmin, mutta pilvinen.

Eurooppakokous Tampereen hengessä grillasimme Tapolan tuotteita; mustamakkaraa sekä chorizo- ja juustolenkkiä. Tarjolla oli myös Provençale-nakkeja sekä perinteistä kabanossia. Mustamakkara nautiskeltiin perinteisesti puolukkakastikkeen kera, lisukkeeksi oli myös hapankaalta ja perunasalaattia. Palan painikkeeksi retkelle oli valikoitu lajitelma Nokian panimon tuotteita; erilaisia oluita ja siidereitä. Ruoka vaikutti maistuvan osallistujille todella hyvin, sillä runsaista eväistä kotiin kannettavaksi jäi vain yksi makkarapaketti!

Ruokailun lomassa pidimme myös Tampere-aiheisen tietovisan. Mansen murretta parhaiten osasi Mirva, hän voitti tietämyksellään itselleen tamperelaisen tuotteen nimeltä Pimeäpullo – eli sinappisalaattikastikkeen!

Illan edetessä Saila kertoi myös kuulumisia aluekokouksesta ja Hanna palkittiin kukin ja kuohuvin ansiokkaasta projektipäällikkyydestä Liikkuen leikkien -lastentapahtumassa. Mahtuipa iltaan vielä pieni yllätyskin, kun Minna K. hyppäsi pöydälle asettuen ehdolle DP:n virkaan ja perustellen valintaansa kolmen minuutin puheella.

Illan kruunasi kuohuva ja vaahtokarkit sekä senaattori Juhan keittämät herkulliset nokipannukahvit Meri-Lapin Munkkituvan munkkien kera – olihan sentään Vappuaatonaatto!

INT Minna Kurttio