Vakuuta ja Vaikuta – koulutus 5.3.2016

vakuutajavaikuta

 

Heräsin lauantaina jo ennen seitsemää. Vaikka kuinka olisi vielä tehnyt mieli nukkua raskaan viikon jälkeen. Olimme sopineet päivää ennen toisen kamarilaisen, Mikon kanssa, että ajamme minun autollani lauantaina Kemiin Vakuuta ja Vaikuta koulutukseen. Matkalla siinä hieman ehdittiin Mikon kanssa jo miettiä, mitähän päivä mahtaa pitää sisällään. Vaikka molempia kovasti haukottikin, saavuimme reilun tunnin ajon jälkeen pääkallopaikalle Kemin Teknopolikseen.

Siellähän odottikin jo ystävämme Markus iloisena tarjoten väsyneille matkalaisille tuoretta kahvia. Siinä kuulumisien vaihtamisen jälkeen Markus tuumasi, että tänään mennään kuule kovasti ja iloisesti epämukavuusalueelle. Tämä antoi jo hieman osviittaa tulevasta ja sai kyllä minun kurkkuni sanomaan kluks-äänen. Minä kun en ole kovin esillä olevaa luonnetta.. Mutta kuten Star Trekissä jo aikoja sitten on sanottu, että ”boldly go where no man has gone before” rohkaisin itseni kävelemään portaat ylös kohti koulutustilaa.

Koulutustilassa olikin jo muita kamarilaisia odottamassa koulutuksen alkua. Suurin osa heistä oli minulle entuudestaan tuntemattomia, mikä oli omiaan lisäämään jännitystä. Eipä siinä sitten ehditty kissaa sanomaan, kun jouduin olemaan äänessä ja esittelemään itseni. Onneksi itseni esittelemiseen on saanut jo tottua näissä kamarihommissa, joten se meni jo ihan rutiinilla. Sain pian huomata, että tämä koulutus ei menekään ihan vain seuraamalla Powerpoint-esitystä, joista itse henkilökohtaisesti pidän eniten. Olin nimittäin kohta kaikkien muiden edessä kertomassa minulle mieluisesta harrastuksesta. Tähän minuutin mittaiseen esitykseen sain valmistautumisaikaa ruhtinaalliset 3 minuuttia. Siitä sitten lähti tämä koulutus ihan todenteolla käyntiin.

Tämmöisiä pieniä minuutin mittaisia esityksiä koulutuspäivä pitikin sitten sisällään useita. Ne valmistelivat koulutuksessa olevia kamarilaisia kohti päivän kohokohtaa: 3 minuutin esitystä, johon valmistautumisaikaa saikin jo 15-minuuttia. Täytyy kyllä myöntää, että päivänaikana pidetyt lyhyet esityssessiot olivat saaneet minut varmemmaksi ja rohkeammaksi, joten viimeinen esitys menikin aikalailla nappiin. Ehkä vielä olisin toivonut esityksen pituuteen puoli minuuttia lisää aikaa. Tähän loppuun kai voisin sanoa, että onneksi en ollut ainoa, joka jännittää lavalla olemista. Siitä pääsee eroon vain harjoittelemalla tätä hienoa lajia. Eli kohti esiintymislavoja kai se täytyy jatkossakin mennä.

Arto Tanskanen Oulusta